vineri, 28 martie 2008

Castelul Peles din Sinaia

România deţine una dintre cele mai frumoase atracţii turistice din Europa : Castelul Peleş, situat în staţiunea Sinaia din judeţul Braşov. A fost construit între anii 1873 – 1883 şi are peste 170 de camere.
Castelul Peleş îmi place nespus de mult.L-am vizitat în câteva rânduri şi m-a impresionat prin grandoarea şi arhitectura lui. Are cea mai valoroasă colecţie de picturi, aproape 2000. O perioadă de timp a fost închis.După Revoluţia din decembrie 1989, el a fost redeschis publicului.
De cum te aproprii de castel, îţi dai seama de importanţa şi valoarea lui. Niciunul dintre vizitatori nu pleacă de lângă acest monument turistic, până nu reuşeşte să obţină o fotografie sau o vedere care să-i amintească de frumuseţile din împrejurimi, precum şi de valorosul castel.
Castelul Peleş este înconjurat de câteva terase decorate cu statuete şi vase ornamentale. Arhitecţii au folosit mult lemn în interiorul şi exteriorul castelului, dându-i o calitate deosebită.
Castelul Peleş este un punct de atracţie pentru orice turist care vizitează România. Îmi doresc foarte mult să mai vizitez o dată acest punct turistic, împreună cu elevii mei !
( înv. Niculina Enea )