miercuri, 9 aprilie 2008

Proverbe despre munca

Nu lasa pe maine, ce poti face azi. Un lucru nefacut la timpul sau aduce paguba. Ce faci maine e pentru maine, ce n-ai facut azi nu mai poti face niciodata, decat in contul renuntarii la o alta activitate, la o parte din viata, cea destinata acelei activitati.


Banii strangatorului(intra, raman) in mana cheltuitorului. Nestiind cum se obtine banul, nemuncindu-l el insusi, mostenitorul nu-i apreciaza valoarea, cheltuindu-l cu usurinta. Se adreseaza si celor zgarciti, sugerandu-l sa nu se priveze de beneficul muncii lori.


Bun de gura,(si) rau de lucru(mana). Un lucru nefacut la timpul sau aduce paguba. Vorba multa reduce capacitatea de concentrare asupra lucrului efectuat,de unde un randament redus in raport cu cei care sunt cu gandul la lucrul care-l fac.


Cine stie sa suporte si sa astepte poate ajunge la rezultatul dorit. Rabdarea inlatura prejudecatile si mania,poate corecta defectele, ajuta la suportarea defectelor altora, fiind, cum spun proverbele mai multor popoare, leac contra multor rele.


Ai carte, ai parteIndeamna la insusirea stiintei(de carte), menita sa lumineze mintea, sa ingaduie adaptarea si orientarea mai usoara in viata, in general, si in orice lucrare si meserie.